Horoskooppi vai uskonto?

paivan-horoskooppi

Monille tämä voi olla iso suupala – mutta yhteistä molemmille on se, että sinun on uskottava johonkin ilman, että voit todistaa sen. Kumpi on paras? Usko vai uskonto? Vai ovatko ne todella yksi ja sama asia? Minulla ei ole vastausta, mutta äitini selittää minulle koko ajan, miten päiväni tulee menemään.

En sanoisi, että hän sekaantuu suhteeseeni Lykkeen kanssa, mutta hänellä on aina paljon sanottavaa, kun on kyse rakkaudesta, jonka hän ja minä jaamme. Hänhän tuntee molempien horoskooppimerkit, joten hän käy päivittäin netissä katsomassa, kuinka hyvin merkkimme sopivat yhteen eri talojen ja planeettojen suhteen.

Rakastan äitiäni, mutta voi olla aika ärsyttävää, kun hän ennustaa, että minä ja Happiness joudumme ensi viikolla vaikeuksiin – mutta hän ei koskaan osaa vastata, mitä ne vaikeudet ovat. Päivän horoskooppi tulkitseminen on varmasti yksi oudoimmista asioista, mutta hän – siis äitini – ei ole vielä aivan hyvä siinä.

Hän yleensä lukee, mitä muut astrologit ovat keksineet – ja välittää sitten koko jutun minulle ja poikaystävälleni. Meidän on vain istuttava ja kuunneltava häntä, koska meidän on kunnioitettava sitä, että hän uskoo näihin asioihin.

Lykke on saanut hänestä aika paljon tarpeekseen, mutta onneksi hän on ottanut sen rennosti ja itse asiassa suhtautunut siihen hyvin ystävällisesti. Hän tietää myös, ettei täydellisiä vanhempia ole, joten hän sietää kaiken. En oikein tiedä, mitä ajatella siitä.

Horoskoopin lukeminen tuntuu minusta enemmän viihteeltä kuin puhtaalta faktalta, mutta äitini mukaan kyse on siitä, että uskoo johonkin ja omistautuu jollekin muulle kuin itselleen.

Voin kai yhtyä tähän, mutta kun asia on näin, minun on vaikea uskoa, että horoskooppini – jonka on kirjoittanut joku, jota en tunne – voi ennustaa tulevaisuuttani. Äitini sanoo, että opin uskomaan myöhemmin elämässäni – ja sitäkin enemmän tarvitsen sitä.

Hänen mukaansa maailma muuttuu päivä päivältä tylsemmäksi ja ikävämmäksi, ja mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän asioita on nähtävä uudesta, raikkaasta näkökulmasta, joka keskittyy elämän hyviin asioihin. Saa nähdä, mutta en usko, että “käännyn” lähiaikoina.

J Mielestäni hän on oikeassa siinä, että sen on tultava sisältäpäin – eikä muille ihmisille voi sanoa, mihin uskoa. Luulen, että toivon jostain, että tulen uskomaan ennemmin tai myöhemmin, mutta pelkkä ajatus siitä, että omistaisin mieleni astrologialle yleensä, saa minut melkein nauramaan itselleni. Jos tarvitset horoskooppia, voit aina ottaa yhteyttä äitiini. Jos jotain, hän auttaa mielellään.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *